CERITA TERKINI KLIK DI HALAMAN UTAMA

"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE LAMAN URUT TRADISI "

Urut tradisional lelaki Taman Melawati

Urut tradisional lelaki Taman Melawati
urut tradisional melayu

Saturday, May 28, 2011

JENIS PENYAKIT KULIT

Salam sejahtera, Jumpa lagi.
baik lah, semalam berkenaan artis. Hari ini berkongsi kisah berkenaan sakit kulit kronik yang dihidapi oleh seorang yang berkaitan dunia hiburan satu ketika dulu  dari sebuah akhbar harian, yang datang mendapatkan rawatan.


Bukan rawatan untuk penyakit kulit yang dihidapi, tetapi masaalah urat yang sakit dan tegang. Oleh kerana sakit kulit nya agak teruk dan sudah lama sukar untuk pulih, Abang k merasa sukar untuk membengkok kan sendi-sendi . Tangan , kaki dan setiap sendi yang ada. Urat2 nya terasa sangat sengal dan tegang.


Begini. Kulit badan abang K sangat keras seperti batu. Serius...agak sukar untuk mengurut abang K. Untuk baring terpaksa dipapah dan dilapik bantal kusyen 3 lapis supaya bahagian dada lebih tinggi dan selesa pada dia. Dan memudahkan dia untuk bangun. Itu pun kena tolong angkat juga. Sudah berkali-kali abang K datang berurut dengan dihantar oleh pembantu. Kerana setiap kali selepas urut badannya terasa sangat selesa. Satu hari saya rekemen kan pada ayah saya. 


Ayah sebagai orang lama yang memang pakar juga mengakui yang agak mencabar mengurut abang K. Seperti yang saya katakan, kulitnya keras seperti batu. Kalau tak kena caranya anda tak akan berjumpa dimana urat yang sakit. Contohnya sekali picit tekan atau urutan ke kulitnya terasa seperti mengeselkan jari ke batu.  Sudah dicuba banyak tempat katanya, masaalahnya semua itu tidak berkesan  juga. Lagipun masaalah utamanya ialah kulit yang keras.


Akhirnya dia datang lagi kepada saya, setiap kali mahu baring atau bangun terpaksa dipapah kerana kaki dan tangannya tak boleh dibengkokkan sangat. Ok lah...ringkasnya penyakit kulit abang K mengganggu pergerakannya secara normal menyebabkan bahagian tertentu badannya tidak begitu aktif. 


Abang K sangat baik, lama saya tak dengar kabar, sehinggalah satu hari  ternampak dalam berita tv3. Abang k terlantar dihospital dikelingi anak isteri, beberapa orang artis popular dan presiden sebuah persatuan. Esoknya terpampang berita abang K di suratkabar.


Saya sudah terlupa apa kabarnya selepas itu kerana saya sudah berpindah dan tidak pasti dia ada menghubungi saya lagi atau tidak kerana nombor lama sudah ditukar. Doa saya mudah-mudahan panjang umur, penyakit kulitnya sudah terubat, dan dia sihat walafiat saja.

Satu peristiwa  lagi , seorang pesakit yang juga menghidapi penyakit kulit. Boleh dikatakan setiap inci tubuhnya ada bisul bernanah. Asal terkena sedikit bisulnya terus pecah. Saya terpaksa menyediakan sekotak tisu disebelah. Setiap kali bisulnya pecah, saya terpaksa mengelapnya. Seperti abang K, orang ini datang bukan kerana untuk merawat penyakit kulit. Tetapi kerana urat2 yang sakit. 


Saya tak tahu bagaimana kerut  rupa orang yang mengurutnya jika ditempat lain. Kalau tak sabar memang tak sanggup. Kasihan...tapi saya cuma boleh membantu menghilangkan/melegakan urat saraf yang sakit, penyakit kulit seperti itu saya tidak pandai.


Baiklah, ini hanya sedikit cerita yang dapat saya kongsikan untuk hari ini. Seperti yang saya katakan sebelum ini, berbagai jenis orang dengan berbagai masaalah dan ragam yang sudah saya temui. Tak kisah lah, asalkan masih berkaitan dengan urat saraf, tak ada masaalah. 


Sekian dulu, salam hormat. Selamat malam.

................................................................................................................................................................

Ok, Rawatan yang ditawarkan ialah seperti dibawah. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang disebutkan dibawah. Tidak ada kena mengena dengan tempat-tempat urut yang mengunakan nama yang sama seperti Jari Emas.

Tidak melayan sebarang sms. Kecuali jika saya mengenali saudara. Sebarang soalan lucah, mengarut, main-main yang tidak ada kena mengena dengan perkhidmatan urut yang ditawarkan dibawah tidak akan dilayan. Harap faham. Harap maklum. Harap maaf. Terima kasih.

Rawatan
1-Urut untuk orang sihat, termasuk lemah syahwat atau tenaga batin, hanya lemah ye, bukan nak besar, nak kecik dan sebagainya.

2-Urut untuk orang sakit, ( bagi sesiapa yang mempunyai masaalah seperti dibawah ).

a- Lemah syahwat atau batin
b- Sakit-sakit badan
c- Sakit sendi
d- Reflexology
e- Salah urat, sakit urat saraf Urat saraf termasuk
sakit bahu, tengkuk, pinggang dan apa-apa yang berkaitan.

f- Sakit pinggang , sakit baru atau lama, sangat sakit atau kurang selesa.
SANGAT TAK SELESA

Upah Urut Badan

Rm 70 sejam
Rm 100 Satu setengah jam
Rm 140 2 jam

Upah Urut Batin
Rm 70 dalam jangkamasa sejam sahaja.

( PESAKIT LAMA HARGA LAMA)

Hubungi Arie ~ 0122948937  No Sms. ( sila salin peta dan panduan kesini )

dari 10 pagi 8  malam ( last call) untuk temujanji.

Panggilan keluar atau out call tak ada.
Hanya temujanji sahaja untuk kemudahan dan keselesaan anda. Dan memudahkan saya mengatur masa. Oleh kerana ramai yang datang. Saya tak mahu anda menunggu lama.

Jika terpaksa membatalkan temujanji atau lambat sila beritahu saya segera, jika tidak saya mungkin menganggap anda hanya bermain-main. Maaf ya. Ini penting untuk mengelakkan urusan dengan pesakit yang lain terganggu.

Temujanji sekitar sejam atau lebih sahaja sebelum datang. Temujanji terlalu awal seperti sehari atau dua hari sebelumnya tidak digalakkan. Ini kerana selalu berlaku perubahan disaat2 akhir kerana hal2 yang tak dapat dielakkan seperti kecemasan dan sebagainya. Jika anda tak pernah datang, digalakkan datang siang kerana disebelah malam keadaan jalan agak kelam dan sunyi. Bagi yang pernah datang tak ada masaalah.

Sila salin dan rujuk peta serta panduan dibawah supaya tidak sesat. Jika tak jumpa sila talipon untuk bertanya arah. Terima kasih.

Masuk taman melawati, jalan terus sampai jumpa bulatan hilside. ( Roundbout ). Ambil jam 12, jalan depan sikit nanti jumpa masjid sebelah kiri. Jalan lagi jumpa bus stop sebelah kiri. Ambil simpang kanan yaitu jalan melawati yang berdepan bus stop. Jalan depan sikit, ambil lorong kiri yang kedua, tak ada nama jalan. Ambil kiri lagi naik atas bukit. Nanti jumpa simpang tiga, ambil kanan. Jalan depan sikit nanti jumpa rumah no 7 pagar hijau atas bukit. Jarak antara simpang masuk taman melawati tadi kesini lebih kurang 2 kilometer saja. Atau 1/2 jam berjalan kaki.

Tidak perlu bawa kain atau tuala kerana semua sudah tersedia. Kain cadar dan sarung bantal sentiasa ditukar setiap kali sesi urutan selesai. Semuanya bersih.

Bagaimanapun untuk lebih yakin dan selesa digalakkan bawa sendiri kain atau tuala sendiri untuk dipakai dan lapik.

Ini bukan rumah urut, bukan pusat urut, bukan kedai, bukan pusat rawatan islam dan sebagainya, hanya rumah biasa.

Urutan akan dilakukan sendiri oleh saya.

Berpengalaman lebih 15tahun dalam pelbagai urut tradisional. Saya tidak melayan sms, kerana saya sangat malas berbalas sms. Saya sibuk.

Perhatian
segala maklumat didalam ini sentiasa betul dan sama. Jika ada perubahan saya akan beritahu disini. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang tertera di halaman ini. Harap faham betul-betul.Maaf, terima kasih.

Bulatan hillside.


Simpang kiri selepas jalan melawati. Gambar-gambar hanya untuk memudahkan anda mengecam sepanjang jalan kesini.

POSTING SEBELUMNYA