CERITA TERKINI KLIK DI HALAMAN UTAMA

"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE LAMAN URUT TRADISI "

Urut tradisional lelaki Taman Melawati

Urut tradisional lelaki Taman Melawati
urut tradisional melayu

Friday, May 27, 2011

URUT ARTIS, PELAKON, PENYANYI...

Topik kali ini  untuk memberitahu bahawa, Artis sama saja seperti manusia biasa, pelakon atau penyanyi ada masa-masa sakit badan juga. Jadi tak ada salahnya bila artis pergi berurut. Cuma malangnya perkataan  URUT itu sejak beberapa tahun kebelakangan ini sudah dimomok kan sebagai sesuatu yang negatif.


Kerana itu juga agaknya saya perhatikan selalu artis yang datang mendapatkan rawatan memakai cap/topi dan berkaca mata gelap. Ada juga yang selesa datang waktu malam. Samaada tak mahu orang kenal atau takut gosip atau apa2 saja alasan , itu adalah untuk keselesaan mereka juga. Kalau dulu-dulu dikampung kita pergi berurut pada atuk2 biasa saja. Tak pula orang cop negatif.


Sabar sajalah...


Artis juga pelbagai ragamnya, yang terlebih peramah, pemalu, pendiam, perangai pelik, sakit itu dan ini. Ok lah...


Setakat ini saja kongsikan kisah artis2 yang pernah datang dengan pelbagai ragam.  Kesimpulanya, artis atau orang biasa macam kita sama saja. Kalau dah badan sakit2, perlu diurut, pergi sajalah...apa pulak nak dimalukan. Tujuan urut ialah untuk memperbetul kan urat2 yang tak betul dan sakit, bukan merapu2. Harap difahami bersama...salam hormat dan jumpa lagi.

.............................................................................................................................................................


Ok, Rawatan yang ditawarkan ialah seperti dibawah. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang disebutkan dibawah. Tidak ada kena mengena dengan tempat-tempat urut yang mengunakan nama yang sama seperti Jari Emas.

Tidak melayan sebarang sms. Kecuali jika saya mengenali saudara. Sebarang soalan lucah, mengarut, main-main yang tidak ada kena mengena dengan perkhidmatan urut yang ditawarkan dibawah tidak akan dilayan. Harap faham. Harap maklum. Harap maaf. Terima kasih.

Rawatan
1-Urut untuk orang sihat, termasuk lemah syahwat atau tenaga batin, hanya lemah ye, bukan nak besar, nak kecik dan sebagainya.

2-Urut untuk orang sakit, ( bagi sesiapa yang mempunyai masaalah seperti dibawah ).

a- Lemah syahwat atau batin
b- Sakit-sakit badan
c- Sakit sendi
d- Reflexology
e- Salah urat, sakit urat saraf Urat saraf termasuk
sakit bahu, tengkuk, pinggang dan apa-apa yang berkaitan.

f- Sakit pinggang , sakit baru atau lama, sangat sakit atau kurang selesa.
SANGAT TAK SELESA

Upah Urut Badan

Rm 70 sejam
Rm 100 Satu setengah jam
Rm 140 2 jam

Upah Urut Batin
Rm 70 dalam jangkamasa sejam sahaja.

(Bagi pesakit lama, upah masih pada harga lama)

Hubungi Arie ~ 0122948937  No Sms. ( sila salin peta dan panduan kesini )

dari 10 pagi 8  malam ( last call) untuk temujanji.

Panggilan keluar atau out call tidak ada.
Hanya temujanji sahaja untuk kemudahan dan keselesaan anda. Dan memudahkan saya mengatur masa. Oleh kerana ramai yang datang. Saya tak mahu anda menunggu lama.

Jika terpaksa membatalkan temujanji atau lambat sila beritahu saya segera, jika tidak saya mungkin menganggap anda hanya bermain-main. Maaf ya. Ini penting untuk mengelakkan urusan dengan pesakit yang lain terganggu.

Temujanji sekitar sejam atau lebih sahaja sebelum datang. Temujanji terlalu awal seperti sehari atau dua hari sebelumnya tidak digalakkan. Ini kerana selalu berlaku perubahan disaat2 akhir kerana hal2 yang tak dapat dielakkan seperti kecemasan dan sebagainya. Jika anda tak pernah datang, digalakkan datang siang kerana disebelah malam keadaan jalan agak kelam dan sunyi. Bagi yang pernah datang tak ada masaalah.

Sila salin dan rujuk peta serta panduan dibawah supaya tidak sesat. Jika tak jumpa sila talipon untuk bertanya arah. Terima kasih.

Masuk taman melawati, jalan terus sampai jumpa bulatan hilside. ( Roundbout ). Ambil jam 12, jalan depan sikit nanti jumpa masjid sebelah kiri. Jalan lagi jumpa bus stop sebelah kiri. Ambil simpang kanan yaitu jalan melawati yang berdepan bus stop. Jalan depan sikit, ambil lorong kiri yang kedua, tak ada nama jalan. Ambil kiri lagi naik atas bukit. Nanti jumpa simpang tiga, ambil kanan. Jalan depan sikit nanti jumpa rumah no 7 pagar hijau atas bukit. Jarak antara simpang masuk taman melawati tadi kesini lebih kurang 2 kilometer saja. Atau 1/2 jam berjalan kaki.

Tidak perlu bawa kain atau tuala kerana semua sudah tersedia. Kain cadar dan sarung bantal sentiasa ditukar setiap kali sesi urutan selesai. Semuanya bersih.

Bagaimanapun untuk lebih yakin dan selesa digalakkan bawa sendiri kain atau tuala sendiri untuk dipakai dan lapik.

Ini bukan rumah urut, bukan pusat urut, bukan kedai, bukan pusat rawatan islam dan sebagainya, hanya rumah biasa.

Urutan akan dilakukan sendiri oleh saya.

Berpengalaman lebih 15tahun dalam pelbagai urut tradisional. Saya tidak melayan sms, kerana saya sangat malas berbalas sms. Saya sibuk.

Perhatian
segala maklumat didalam ini sentiasa betul dan sama. Jika ada perubahan saya akan beritahu disini. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang tertera di halaman ini. Harap faham betul-betul.Maaf, terima kasih.

Sakit-sakit yang kebiasaannya bagi lelaki dan perempuan apabila
umur menjangkau usia 20 tahun keatas
seperti sakit
pinggang, sakit belakang badan, sakit urat belikat, sakit urat saraf
terutama yg agak berumur sedikit, sakit urat sayap yaitu yang terletak diantara bahu dan ketiak.
Samaada kiri atau kanan
Sakit sebelah badan, terutama sebelah kiri
dan kadang2 bahagian badan yg kanan, sakit dibahagian dada, sakit tengkok,sakit siku, kebas-kebas dimana2 anggota badan, sakit kepala,hilang mood, badan lemah,
mudah letih dan mengantuk,badan berat, susah tidur, sakit sendi, salah urat dan sebagainya,
terseliuh jika dibiarkan lama kelamaan boleh menjadi gout.
BAIK URUT CEPAT
Bulatan hillside.


Simpang kiri selepas jalan melawati. Gambar-gambar hanya untuk memudahkan anda mengecam sepanjang jalan kesini.

Soalan- Apa penyebab lemah tenaga
batin?
Jawab- Ada beberapa sebab.
Cara pemakanan anda yang tidak sihat. Makanan yang terlalu banyak
lemak dan kolestrol.Tahun ketahun lemak dan kolestrol akan berkumpul dalam tubuh badan mengakibatkan pengaliran darah tidak lancar.


Ketegangan penuh hanya bila darah dapat mengalir kedalam organ zakar tanpa halangan dan ianya kekal disitu. Kolestrol yang tinggi menghalang pengaliran darah yang sepatutnya dan akhirnya menyebabkan kesukaran untuk mendapat ketegangan
sempurna.

Kedua
Kesan psikologi. Tekanan
hidup yang tinggi juga memberi kesan kepada masaalah ereksi.

Ketiga
Kesan dari mengambil ubat-ubat penyakit
seperti darah
tinggi, kencing manis dan kolestrol.

Soalan- Ini pusat/ centre/kedai urut/rawatan islam ke?
Jawapan-Bukan

Terima kasih dan salam hormat.


POSTING SEBELUMNYA
2-CEPAT KELUAR
1-SAKIT URAT SARAF