CERITA TERKINI KLIK DI HALAMAN UTAMA

"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE LAMAN URUT TRADISI "

Urut tradisional lelaki

Urut tradisional lelaki
urut tradisional melayu

Friday, May 27, 2011

PANCUT CEPAT,PANCUTAN PRA MATANG DAN SAKIT PINGGANG, PUNGGUNG SERTA BETIS

Salam sejahtera, mulai hari ini saya akan rajinkan diri untuk mengemaskini blog, kerana ada yang menyangka  saya sudah tidak aktif kerana tak pernah kemaskini sejak sekian lama. Perkhidmatan masih sama, cuma mungkin boleh berkongsikan sedikit pengalaman sehari-hari, berjumpa berbagai ragam manusia.


Baik, hari ini hari terakhir untuk bulan ini saya mengurut seorang pemuda, masih bujang. Dan tinggal di Klang. Ini masuk kali ketiga berturut2 dia datang. Masaalahnya ialah lemah syahwat. Dan kelihatan orangnya seperti tidak bermaya. Setelah diagak2 dan diajukan soalan benarlah dia bekerja sebelah malam sejak bertahun-tahun. Patut lah kelihatan wajahnya agak lesu.


Pancutan pra matang atau pancut awal dan anunya tak berapa tegang. Urat terutamanya sebelah pinggang sakit, dan urat2 yang berkenaan dengan masaalahnya agak tenggelam dan sejuk. 3 pagi rawatan berturut2 saya berikan segentel makjun selepas urut dan segentel lagi untuk di makan sebelah petang. Kemudian berpesan selepas ini boleh datang sebulan sekali , kira untuk maintain lah. ( macam guna kenderaan bila sampai masa kena servis ). Kalau tidak mesti lah ada yang tersumbat sana-sini.


Pesakit kedua, bermasaalah di pinggang sebelah kanan hingga ke betis. Pinggangnya sakit, punggungnya sengal dan betis nya sakit. Kira sudah melarat dari pinggang kekaki. Bila ditanya katanya sakit sejak hampir setahun lalu. Tidak pernah jatuh. Ok, bila diurut saya perasan pinggang kanannya terlebih timbul. macam bengkak. Dia tidak boleh rukuk atau bongkok. Urutan mengambil masa sejam, kemudian selepas selesai urutan dia merasa lega semula.


Dan pesakit lain adalah sakit-sakit biasa seperti sengal-sengal badan. Kesimpulannya, jangan biarkan sakit anda terlalu lama tanpa rawatan kerana lama-kelamaan boleh melarat.


 Baiklah, esok saya ceritakan pasal artis yang datang kerana sakit juga. Salam hormat.


"Perhatian,  baca habis, seperti perkhidmatan, lokasi dan panduan kesini, soalan lazim dan lain2."

Urut melancarkan perjalanan darah yang keluar dan masuk pada tempat-tempat yang sakit dan mempercepatkan proses penyembuhan, sebagai satu perubatan pencegahan daripada menjadi lebih teruk, boleh dilakukan secara kerap untuk melegakan sengal badan dan lain-lain.

Rawatan yang ditawarkan ialah seperti dibawah. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang disebutkan dibawah. Tidak ada kena mengena dengan tempat-tempat urut yang mengunakan nama yang sama seperti Jari Emas.

Tidak melayan sebarang sms. Kecuali jika saya mengenali saudara. Sebarang soalan lucah, mengarut, main-main yang tidak ada kena mengena dengan perkhidmatan urut yang ditawarkan dibawah tidak akan dilayan. Harap faham. Harap maklum. Harap maaf. Terima kasih.

Rawatan
1-Urut untuk orang sihat, termasuk lemah syahwat atau tenaga batin, hanya lemah ye, bukan nak besar, nak kecik dan sebagainya.

2-Urut untuk orang sakit, ( bagi sesiapa yang mempunyai masaalah seperti dibawah ).

a- Lemah syahwat atau batin
b- Sakit-sakit badan
c- Sakit sendi
d- Reflexology
e- Salah urat, sakit urat saraf Urat saraf termasuk
sakit bahu, tengkuk, pinggang dan apa-apa yang berkaitan.

f- Sakit pinggang , sakit baru atau lama, sangat sakit atau kurang selesa.
SANGAT TAK SELESA

Upah Urut Badan

Rm 70 sejam
Rm 100 Satu setengah jam
Rm 140 2 jam

Upah Urut Batin
Rm 70 dalam jangkamasa sejam sahaja.

(Bagi pesakit lama, upah masih pada harga lama)

Hubungi Arie ~ 0122948937  No Sms. ( sila salin peta dan panduan kesini )

dari 10 pagi 8  malam ( last call) untuk temujanji.

Panggilan keluar atau out call tidak ada.
Hanya temujanji sahaja untuk kemudahan dan keselesaan anda. Dan memudahkan saya mengatur masa. Oleh kerana ramai yang datang. Saya tak mahu anda menunggu lama.

Jika terpaksa membatalkan temujanji atau lambat sila beritahu saya segera, jika tidak saya mungkin menganggap anda hanya bermain-main. Maaf ya. Ini penting untuk mengelakkan urusan dengan pesakit yang lain terganggu.

Temujanji sekitar sejam atau lebih sahaja sebelum datang. Temujanji terlalu awal seperti sehari atau dua hari sebelumnya tidak digalakkan. Ini kerana selalu berlaku perubahan disaat2 akhir kerana hal2 yang tak dapat dielakkan seperti kecemasan dan sebagainya. Jika anda tak pernah datang, digalakkan datang siang kerana disebelah malam keadaan jalan agak kelam dan sunyi. Bagi yang pernah datang tak ada masaalah.

Sila salin dan rujuk peta serta panduan dibawah supaya tidak sesat. Jika tak jumpa sila talipon untuk bertanya arah. Terima kasih.

Masuk taman melawati, jalan terus sampai jumpa bulatan hilside. ( Roundbout ). Ambil jam 12, jalan depan sikit nanti jumpa masjid sebelah kiri. Jalan lagi jumpa bus stop sebelah kiri. Ambil simpang kanan yaitu jalan melawati yang berdepan bus stop. Jalan depan sikit, ambil lorong kiri yang kedua, tak ada nama jalan. Ambil kiri lagi naik atas bukit. Nanti jumpa simpang tiga, ambil kanan. Jalan depan sikit nanti jumpa rumah no 7 pagar hijau atas bukit. Jarak antara simpang masuk taman melawati tadi kesini lebih kurang 2 kilometer saja. Atau 1/2 jam berjalan kaki.

Tidak perlu bawa kain atau tuala kerana semua sudah tersedia. Kain cadar dan sarung bantal sentiasa ditukar setiap kali sesi urutan selesai. Semuanya bersih.

Bagaimanapun untuk lebih yakin dan selesa digalakkan bawa sendiri kain atau tuala sendiri untuk dipakai dan lapik.

Ini bukan rumah urut, bukan pusat urut, bukan kedai, bukan pusat rawatan islam dan sebagainya, hanya rumah biasa.

Urutan akan dilakukan sendiri oleh saya.

Berpengalaman lebih 15tahun dalam pelbagai urut tradisional. Saya tidak melayan sms, kerana saya sangat malas berbalas sms. Saya sibuk.

Perhatian
segala maklumat didalam ini sentiasa betul dan sama. Jika ada perubahan saya akan beritahu disini. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang tertera di halaman ini. Harap faham betul-betul.Maaf, terima kasih.

Sakit-sakit yang kebiasaannya bagi lelaki dan perempuan apabila
umur menjangkau usia 20 tahun keatas
seperti sakit
pinggang, sakit belakang badan, sakit urat belikat, sakit urat saraf
terutama yg agak berumur sedikit, sakit urat sayap yaitu yang terletak diantara bahu dan ketiak.
Samaada kiri atau kanan
Sakit sebelah badan, terutama sebelah kiri
dan kadang2 bahagian badan yg kanan, sakit dibahagian dada, sakit tengkok,sakit siku, kebas-kebas dimana2 anggota badan, sakit kepala,hilang mood, badan lemah,
mudah letih dan mengantuk,badan berat, susah tidur, sakit sendi, salah urat dan sebagainya,
terseliuh jika dibiarkan lama kelamaan boleh menjadi gout.
BAIK URUT CEPAT
Bulatan hillside.


Simpang kiri selepas jalan melawati. Gambar-gambar hanya untuk memudahkan anda mengecam sepanjang jalan kesini.

"Soalan lazim anda dan jawapan".

Soalan-Dimana tempat ni?
Jawapan-Seperti tertera dialamat diatas dan peta serta panduan, sila salin sebelum datang.
Soalan- Ada public transport tak?
Jawapan- Ada, tapi anda terpaksa berjalan kaki 15 minit kesini. Atau naik teksi.
Soalan- Urut apa yang ada? nama apa?
Jawapan- Maaf, semua saya dah nyatakan dalam blog ini.
Soalan- Macammana saya nak buat temujanji?.
Jawapan- Talifon dan set kan waktu bila anda hendak datang untuk kemudahan bersama. Jika lambat atau ada perubahan sila beritahu awal kerana saya tidak boleh menunggu dan perlu melayan pesakit lain.
Soalan- Ada out call tak?
Berapa?.
Jawab- Tak ada out call.
Soalan- Berapa kerap saya kena berurut?
Jawab- Ikut keadaan sakit.
Jika sakit berat seeloknya tiga kali. Jika tidak maintain sebulan sekali sudah memadai.

Soalan- Apa penyebab lemah tenaga
batin?
Jawab- Ada beberapa sebab.
Cara pemakanan anda yang tidak sihat. Makanan yang terlalu banyak
lemak dan kolestrol.Tahun ketahun lemak dan kolestrol akan berkumpul dalam tubuh badan mengakibatkan pengaliran darah tidak lancar.


Ketegangan penuh hanya bila darah dapat mengalir kedalam organ zakar tanpa halangan dan ianya kekal disitu. Kolestrol yang tinggi menghalang pengaliran darah yang sepatutnya dan akhirnya menyebabkan kesukaran untuk mendapat ketegangan
sempurna.

Kedua
Kesan psikologi. Tekanan
hidup yang tinggi juga memberi kesan kepada masaalah ereksi.

Ketiga
Kesan dari mengambil ubat-ubat penyakit
seperti darah
tinggi, kencing manis dan kolestrol.

Soalan- Ini pusat/ centre/kedai urut/rawatan islam ke?
Jawapan-Bukan

Terima kasih dan salam hormat.


POSTING SEBELUMNYA
1-SAKIT URAT SARAF