CERITA TERKINI KLIK DI HALAMAN UTAMA

"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE LAMAN URUT TRADISI "

Urut tradisional lelaki Taman Melawati

Urut tradisional lelaki Taman Melawati
urut tradisional melayu

Tuesday, November 6, 2012

Urutan dan senaman sesuai untuk Penyakit Angin Ahmar / stroke boleh terjadi secara tiba-tiba , risiko bagi pengidap penyakit darah tinggi, kencing manis, kolestrol tinggi dan perokok tegar, cara mengelak dan rawatan kecemasan

Penyakit stroke sangat menakutkan, tak siapa pun ingin diserang sakit ini. Baru2 ini dikejutkan dengan berita rakan  diserang angin ahmar peringkat permulaan. Dia masih muda. Akan tetapi penyakit kadang2 tak mengira usia. Dia juga pengidap darah tinggi. Nasib sungguh baik. Walaupun tiba2 sebelah kaki dan tangan terlalu berat untuk digerakkan. Namun belum sampai peringkat perubahan bentuk muka termasuk mulut seperti kebiasaan. Punca utama kerana tidak aktif bersenam, kurang jaga pemakanan, tak makan ubat dengan betul, tak nak urut. Sekarang terpaksa dipapah untuk ketandas, dan sebagainya. ( PERLU DIBERI SOKONGAN MORAL, TUNJUKKAN KASIH SAYANG ). Kerana Kalau tidak ada kekuatan jiwa/semangat orang yang terkena penyakit ini akan merasa putus asa dan kecewa amat sangat kerana dirinya merasa telah menyusahkan orang lain untuk membantunya buat itu dan ini. Sekarang ini membantunya setiap hari melakukan senaman supaya ototnya tak terus kaku, urutan, pemakanan ubat dan lain2. Walau pun agak terlambat namun InsyaAllah akan pulih, jika dibiarkan sudah tentu lebih parah.

Pemeriksaan segera oleh doktor dihospital mencegah penyakit tersebut semakin parah. Tekanan darah sudah hampir 250. Kemudian turun sedikit demi sedikit. Tanda2 sebelum lumpuh separuh badan ialah sakit dibahagian kepala dan rasa merebak kemuka tengkuk dan bahu. Seterusnya bahagian bawah. Tiba2 kaku sebelah.

Bagi yang bermasaalah kencing manis, darah tinggi dan kolestrol sila jaga pemakanan dan aturan memakan ubat dengan teliti. Disamping senaman ringkas secara tetap setiap hari. Urutan sangat banyak membantu untuk mengelak kan salur darah tersumbat dan membantu perjalanan darah lebih lancar. Bagi yang sihat menjaga makan minum, senaman teratur, urutan setiap bulan mampu mengekal kan kesihatan hingga akhirnya. Bagi perokok kurangkan sedikit demi sedikit.

Cegah penyakit ini sebelum terlambat. Ada satu cara rawatan kecemasan boleh dikongsikan disaat anda berhadapan dengan orang yang diserang stroke hingga tak sedarkan diri. Lakukan ini sementara ambulance datang untuk membawa mangsa kehospital.

Pertamanya jangan alihkan orang itu dari tempatnya. Jika tidak hati2 Kemungkinan pembuluh darahnya dikepalanya boleh pecah. Cuma dudukkan dan jangan biar ia terjatuh. Carikan jarum suntikan atau jarum jahitan atau dawai halus yang tajam. Bakar hujungnya untuk mematikan kuman. Tusuk kesemua hujung jari tangan mangsa seperti akupunture. Jangan terlalu dalam, memadai untuk mengeluarkan setitis darah dari tiap2 jari. Jika perlu urut2 jari tersebut supaya darah keluar setitis. Perhatikan mukanya jika ada perubahan tarik kedua telinganya sampai kelihatan kemerahan. Tusuk jarum tadi dikedua cuping telinga bantu hingga keluar setitis darah.Rawatan
1-Urut untuk orang sihat ( Contohnya saja2 nak urut untuk menghilangkan stres dan badan yang letih lesu atau sengal2. Sakit pinggang, sakit sedikit, sangat sakit, lama ataubaru, sakit belikat dan sebagainya.


2-Urut untuk orang sakit, ( bagi sesiapa yang mempunyai masaalah seperti dibawah ).

a- Lemah syahwat atau batin
b- Sakit-sakit badan
c- Sakit sendi/urat


Termasuk~Salah urat, sakit urat saraf termasuk sakit bahu, tengkuk, pinggang dan yang berkaitan, sakit baru atau lama, sangat sakit atau kurang selesa.


Upah Urut

Rm 70 sejam
Rm 100 Satu setengah jam
Rm 140 2 jam

Upah Urut Batin

Rm 70 dalam jangkamasa sejam.

Hubungi Abg Arie ~ 0122948937  No Sms. ( sila salin peta dan panduan kesini )

dari 10 pagi 7  malam ( last call) untuk temujanji.

Panggilan keluar atau out call tak buat. 
Hanya temujanji sahaja untuk kemudahan dan keselesaan anda. Dan memudahkan mengatur masa.
Temujanji sekitar sejam atau lebih sahaja sebelum datang. Temujanji terlalu awal seperti sehari atau dua hari sebelumnya tidak digalakkan. Ini kerana selalu berlaku perubahan disaat2 akhir kerana hal2 yang tak dapat dielakkan seperti kecemasan dan sebagainya.


Penting!!!

Sila salin dan rujuk peta serta panduan dibawah supaya tidak sesat. Jika tak jumpa sila talipon untuk bertanya arah. Terima kasih.Masuk taman melawati, jalan terus sampai jumpa bulatan hilside. ( Roundbout ). Ambil jam 12, jalan depan sikit nanti jumpa masjid sebelah kiri. Jalan lagi jumpa bus stop sebelah kiri. Ambil simpang kanan yaitu jalan melawati yang berdepan bus stop. Jalan depan sikit, ambil lorong kiri yang kedua, tak ada nama jalan. Ambil kiri lagi naik atas bukit. Nanti jumpa simpang tiga, ambil kanan. Jalan depan sikit nanti jumpa rumah no 7 pagar hijau atas bukit. Jarak antara simpang masuk taman melawati tadi kesini lebih kurang 2 kilometer saja. Atau 1/2 jam berjalan kaki.

Tidak perlu bawa kain atau tuala kerana semua sudah tersedia. Kain cadar dan sarung bantal sentiasa ditukar setiap kali sesi urutan selesai. Semuanya bersih.

Bagaimanapun untuk lebih yakin  digalakkan bawa sendiri kain atau tuala sendiri untuk dipakai dan lapik.

Ini bukan rumah urut, bukan pusat urut, bukan kedai, bukan pusat rawatan islam dan sebagainya, hanya rumah biasa.

Urutan akan dilakukan sendiri oleh saya.

Perhatian
segala maklumat didalam ini sentiasa betul dan sama. Jika ada perubahan saya akan beritahu disini. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang tertera di halaman ini. Harap faham betul-betul.Maaf, terima kasih.Bulatan hillside.


Simpang kiri selepas jalan melawati. Gambar-gambar hanya untuk memudahkan anda mengecam sepanjang jalan kesini.