CERITA TERKINI KLIK DI HALAMAN UTAMA

"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE LAMAN URUT TRADISI "

Urut tradisional lelaki Taman Melawati

Urut tradisional lelaki Taman Melawati
urut tradisional melayu

Sunday, January 20, 2013

Sakit sendi boleh melarat ke bahu dan leher/tengkok

Siapa sering mengalami kesakitan pada bahu, urat belikat, tengkuk di bahagian kiri  atau kanan. Keadaan ini berlaku setiap kali bangun daripada tidur atau setiap kali duduk terlalu lama, kesakitan yang teruk akan berterusan agak lama.

Kesakitan hilang seketika, tetapi muncul semula tak lama kemudian. Bagi mengelakkan sakit ada yang mendapatkan suntikan tahan sakit namun tidak berkesan lama. Sakit tengkuk, bahu dan belikat merupakan gejala biasa bagi sakit sendi faset tengkuk (cervical facet syndrome). Penyakit ini sejenis keradangan sendi (artritis) yang boleh berlaku di sepanjang tulang belakang kita. Bahagian paling biasa terlibat adalah pinggang dan leher kerana kedua-dua bahagian inilah yang paling banyak melakukan pergerakan pada tulang belakang. Sakit pada tengkuk akan lebih ketara pada waktu pagi. 


Selain itu, otot-otot pada bahu dan leher juga menjadi sakit apabila dipicit. Rasa kebas pada tangan atau jari. Jika sendi bahu sudah mula sakit dan susah digerakkan, ini menandakan anda mendapat penyakit susulan kesan daripada sakit sendi  ini, iaitu kekakuan sendi bahu (frozen shoulder). Ini biasa berlaku pada pesakit yang mengidap sakit sendi faset tengkuk jika dibiarkan terlalu lama. Selain rawatan moden, Rawatan alternatif banyak yang tidak menjadi jika tak kena caranya.


Dicadangkan untuk melakukan urutan yang kerap bagi peringkat pertama, dan kurangkan bagi peringkat kedua selepas sakit berkurangan. Kemudian maintain sebulan sekali sehingga benar2 sembuh. Mengikut pengalaman sakit ini biasanya dihadapi oleh mereka yang berumur 35 tahun keatas.
............................................................................................................................................
URUT TRADISIONAL

Kos rawatan
Rm 70 sejam
Rm 100 satu setengah jam
Rm 140 dua jam

Lemah syahwat ( Lemah saja)
Rm 70 sejam

Hubungi Abg aries 012-2948937 10pagi-7petang, jam 6 last call. Whatsapp/call viber pun boleh, Sms tak akan dilayan kecuali yang pernah datang.. Out call saya tak buat ya. Harap maaf.

Sila rujuk dan salin peta serta panduan dibawah untuk kesini. Supaya lebih mudah. Hanya ikut arahan jalan seperti kiri kanan dan sebagainya. Dijamin sampai dengan selamat sejahtera.Masuk taman melawati, jalan terus sampai jumpa bulatan hilside. ( Roundbout ). Ambil jam 12, jalan depan sikit nanti jumpa masjid sebelah kiri. Jalan lagi jumpa bus stop sebelah kiri. Ambil simpang kanan yaitu jalan melawati yang berdepan bus stop. Jalan depan sikit, ambil lorong kiri yang kedua, tak ada nama jalan. Ambil kiri lagi naik atas bukit. Nanti jumpa simpang tiga, ambil kanan. Jalan depan sikit nanti jumpa rumah no 7 pagar hijau atas bukit. Jarak antara simpang masuk taman melawati tadi kesini lebih kurang 2 kilometer saja. Atau 1/2 jam berjalan kaki.

Tidak perlu bawa kain atau tuala kerana semua sudah tersedia. Kain cadar dan sarung bantal sentiasa ditukar setiap kali sesi urutan selesai. Semuanya bersih.

Bagaimanapun untuk lebih yakin  digalakkan bawa sendiri kain atau tuala sendiri untuk dipakai dan lapik.

Ini bukan rumah urut, bukan pusat urut, bukan kedai, bukan pusat rawatan islam dan sebagainya, hanya rumah biasa.

Urutan akan dilakukan sendiri oleh saya.

Perhatian
segala maklumat didalam ini sentiasa betul dan sama. Jika ada perubahan saya akan beritahu disini. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang tertera di halaman ini. Harap faham betul-betul.Maaf, terima kasih.Bulatan hillside.

Gambar-gambar hanya untuk memudahkan anda mengecam sepanjang jalan kesini.