CERITA TERKINI KLIK DI HALAMAN UTAMA

"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE LAMAN URUT TRADISI "

Urut tradisional lelaki Taman Melawati

Urut tradisional lelaki Taman Melawati
urut tradisional melayu

Friday, June 3, 2011

PAK ARAB DAN MAT SALLEH

Gembira semasa ditawarkan kontrak mengikut  tahun sebagai therapist oleh satu persatuan / majlis belia di Selangor untuk pemain bola. Tapi terpaksa mengikut masa yang ditetapkan, selain terpaksa berkejar kesana sini mengikut arahan. Rutin hidup yang sentiasa sibuk dan tak suka bekerja dengan orang menyebabkan saya terpaksa menolaknya .


Begitu juga bila dihubungi syarikat pelancongan yang mencadangkan pakej urut, khas untuk pelancong mereka yang datang dari negara timur tengah. Selain dari terikat dan kesuntukan masa saya juga tidak suka berurusan dengan Pak Arab.


Ini kerana ikut pengalaman saya dan rakan2, orang arab ni kasar2. Sombong lagi berlagak. Bukan semua, tapi rata2nya yang melancong ke Malaysia nampaknya begitu. Mungkin menyangka orang sini kemaruk dengan duit mereka. Kecuali apabila  sudah lama bergaul mesra dengan rakyat Malaysia yang berbudi bahasa. Pernah dimarahi seorang perempuan arab berjilbab ketika beratur untuk membayar bill. Ini kerana menurutnya saya beratur dekat dibelakangnya. Saya tidak mahu melawan kerana memikirkan dia perempuan tua. Walaupun hati sakit.


Namun begitu ada satu pengalaman yang baik juga. Saya pernah sekali kesatu apartmen servis berhampiran KLCC selepas dijemput oleh 2 pemandu merangkap pengawal peribadi seorang Tok Arab.


Saya dijemput mengurut Tok Arab yang tua. Di apartmen itu ada isterinya dan 2 orang tukang masak yang dibawa khas dari negaranya. Menurutnya setiap kali keluar negara dia akan membawa semua mereka termasuk 2 bodyguard.


Selesai... di hidangkan makanan dan  teh arab. 


Itu satu2nya pengalaman yang agak baik dengan orang arab. Tapi Kalau diberi pilihan, antara pak arab dengan mat salleh. Baik saya berurusan dengan mat salleh. Kerana kebanyakan mat salleh lebih bersopan lagi beradap. Tak lekang dihujung ayat mesti sebut ''thank you...''. Pandai meghormati orang, sebaliknya orang arab yang kebanyakannya berugama islam pula sangat kasar.


Ok , banyak  pengalaman  bermacam orang. Hari ini pesakit yang datang ada yang tua dan semuda 20 tahun. Yang tua hanya buat ulangan  urut sebulan sekali. Sengal2 badan saja. Yang muda pula kerana sakit pinggang dan masaalah lelaki. Macam2. Apa pun harap semuanya ok.


Salam hormat...jumpa lagi.


.............................................................................................

Seperti biasa, Rawatan yang ditawarkan ialah seperti dibawah. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang disebutkan dibawah. Tidak ada kena mengena dengan tempat-tempat urut yang mengunakan nama yang sama seperti Jari Emas.

Tidak melayan sebarang sms. Kecuali jika saya mengenali saudara. Sebarang soalan lucah, mengarut, main-main yang tidak ada kena mengena dengan perkhidmatan urut yang ditawarkan dibawah tidak akan dilayan. Harap faham. Harap maklum. Harap maaf. Terima kasih.

Rawatan
1-Urut untuk orang sihat, termasuk lemah syahwat atau tenaga batin, hanya lemah ye, bukan nak besar, nak kecik dan sebagainya.

2-Urut untuk orang sakit, ( bagi sesiapa yang mempunyai masaalah seperti dibawah ).

a- Lemah syahwat atau batin
b- Sakit-sakit badan
c- Sakit sendi
d- Reflexology
Upah Urut Badan


Rm 70 sejam
Rm 100 Satu setengah jam
Rm 140 2 jam

Upah Urut Batin

Rm 70 dalam jangkamasa sejam sahaja.

( PESAKIT LAMA HARGA LAMA)

Hubungi Arie ~ 0122948937  No Sms. ( sila salin peta dan panduan kesini )


dari 10 pagi 8  malam ( last call) untuk temujanji.


Panggilan keluar atau out call tak ada.
Hanya temujanji sahaja untuk kemudahan dan keselesaan anda. Dan memudahkan saya mengatur masa.Saya tak mahu anda menunggu lama.

Jika terpaksa membatalkan temujanji atau lambat sila beritahu saya segera, jika tidak saya mungkin menganggap anda hanya bermain-main. Maaf ya. Ini penting untuk mengelakkan urusan dengan pesakit yang lain terganggu.

Temujanji sekitar sejam atau lebih sahaja sebelum datang. Temujanji terlalu awal seperti sehari atau dua hari sebelumnya tidak digalakkan. Ini kerana selalu berlaku perubahan disaat2 akhir kerana hal2 yang tak dapat dielakkan seperti kecemasan dan sebagainya.Sila salin dan rujuk peta serta panduan dibawah supaya tidak sesat. Jika tak jumpa sila talipon untuk bertanya arah. Terima kasih.
Masuk taman melawati, jalan terus sampai jumpa bulatan hilside. ( Roundbout ). Ambil jam 12, jalan depan sikit nanti jumpa masjid sebelah kiri. Jalan lagi jumpa bus stop sebelah kiri. Ambil simpang kanan yaitu jalan melawati yang berdepan bus stop. Jalan depan sikit, ambil lorong kiri yang kedua, tak ada nama jalan. Ambil kiri lagi naik atas bukit. Nanti jumpa simpang tiga, ambil kanan. Jalan depan sikit nanti jumpa rumah no 7 pagar hijau atas bukit. Jarak antara simpang masuk taman melawati tadi kesini lebih kurang 2 kilometer saja. Atau 1/2 jam berjalan kaki.


Tidak perlu bawa kain atau tuala kerana semua sudah tersedia. Kain cadar dan sarung bantal sentiasa ditukar setiap kali sesi urutan selesai. Semuanya bersih.


Bagaimanapun untuk lebih yakin dan selesa digalakkan bawa sendiri kain atau tuala sendiri untuk dipakai dan lapik.


Ini bukan rumah urut, bukan pusat urut, bukan kedai, bukan pusat rawatan islam dan sebagainya, hanya rumah biasa.


Urutan akan dilakukan sendiri oleh saya.


Berpengalaman lebih 15tahun dalam pelbagai urut tradisional. Saya tidak melayan sms, kerana saya sangat malas berbalas sms. Saya sibuk.


Perhatian
segala maklumat didalam ini sentiasa betul dan sama. Jika ada perubahan saya akan beritahu disini. Tidak ada lain-lain perkhidmatan selain yang tertera di halaman ini. Harap faham betul-betul.Maaf, terima kasih.
Bulatan hillside.
Simpang kiri selepas jalan melawati. Gambar-gambar hanya untuk memudahkan anda mengecam sepanjang jalan kesini.


-URUT UNTUK JAGA BADAN KATA DATUK
- URUT DAN PENYAKIT STROKE